Helsingin yliopisto
Suomeksi
På svenska
In English
Tiedekunnan kotisivulle
 
cmap.helsinki.fi - Käsitekartat

Tämä on Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen käsitekarttapalvelin, cmap.helsinki.fi.

Palvelimella on otettu käyttöön SSL/TLS-suojatut yhteydet tietoturvan parantamiseksi, ja sen vuoksi verkkopalvelimen porttinumero on muuttunut 8001:sta 8002:ksi, tai 443:ksi. Alempana on ohjeet, miten porttinumero vaihdetaan Cmaptoolsissa.

(Jos olet uusi käyttäjä, lue tämän sivun ohjeet uusille käyttäjille.)

Maailmalta ja erilaisten yhteisöjen lähiverkosta yhteyksiä otettaessa porttinumero voi olla joko 8002 tai 443. Jälkimmäinen, 443, on standardi suojatuille yhteyksille, ja pitäisi aina toimia. Portti 8002 on se, jota palvelimemme käyttää sisäisesti; molemmat kuitenkin ohjautuvat aina aivan samalla tavalla. CmapServerimme käyttää porttia 4447. Kaikki yhteydet on suojattu SSL/TLS-suojauksella.

Jos törmäät ongelmiin, tarkista että verkkoyhteytesi sallii yhteydet Helsinkiin portteihin 443, 4447, ja 8002. Varovaiset palomuurit eri yhteisöjen ja joidenkin maiden omasta verkosta ulospäin voivat estää yhteyden. Varsinkin jos verkkosivu näkyy, mutta CmapToolsilla ei saa yhteyttä, syy on hyvin usein juuri siellä maailmalla olevassa palomuurissa.

Vanhalta palvelimelta on kaikki käsitekartat siirretty juuressa olevaan Vanhat -kansioon. (Linkitys ei ole silti muuttunut, eli kaikki linkit käsitekarttoihin ja niiden välillä tulisi toimia aivan kuten aiemminkin, ilman muutoksia.)

Toivomme, että teet itsellesi oman henkilökohtaisen kansion tällä lomakkeella. Kullekin ryhmälle voit tehdä oman kansion juuressa olevaan Ryhmät -kansioon CmapTools -ohjelmassa.


Asetusten muutos CmapToolsissa on helppo, ja tarvitsee tehdä vain kerran.

Valitse Muokkaa -valikosta Asetukset...:

Valitse vasemmalta Paikat (palvelimet), paikkaluettelosta University of Helsinki, Teacher Education (palvelin cmap.helsinki.fi), ja paina Muokkaa... -nappia:

Vaihda Verkkopalvelimen porttinumero -kohtaan 443 ja paina Ok.

Valmis!